lördag 28 april 2012

Nu är det sommar!

Veckan har varit lite så och så, det har varit lite halvkallt, halvregnigt och obehagligt. Men igår!

Strålande sol från en blå himmel, och varmt så man inte behövde ha jacka. Och vad mer hade man kunnat vänta sig eftersom det var smygöppning på Gröna Lund? Nu är det verkligen sommar!

Jag har saknat nöjesfält så mycket. Att åka karuseller. Förra sommaren fick jag ju verkligen så mycket karuseller jag kunde önska, med jobb på Gröna Lund, extremt många besök på Gröna Lund, resa till Orlando i Florida där vi besökte tre nöjesfält och så även en resa till Liseberg i slutet av sommaren. Det var underbart!

Jag har saknat karuseller så mycket. Speciellt har jag saknat Katapulten och Lyktan på Gröna Lund. Och nu har vi åkt dem, sommaren är här och allt är underbart! Det kändes bara så fint med sommarkänsla, det var så varmt och skönt i solen! Sedan började det tyvärr regna och blev lite kallare, men fortfarande ingenting mot den hemska snö och iskyla vi haft tidigare dagar. Nu är det dags för riktig vår/sommar!

Även idag skiner solen, idag är det Quidditch, jag har femdagarshelg... Jag kan leva med det här!

Ett härligt gäng med glada människor :D

torsdag 26 april 2012

Ja april, vi vet att det är du

April tycker verkligen om att jäklas med en nu. Min värsta aprilmånad på flera år! Det har varit varmt, det har varit kallt, det har snöat, det har varit ännu varmare, det har regnat/snöat/haglat/varit soligt och det verkar aldrig finnas någon som helst plan för vad det ska bli för väder. Det bara blir lite hur som helst.

Igår till exempel, var det varmt, soligt och jag gick i tunna strumpbyxor och klänning. Idag ser det kallt ut, det regnar och jag skulle inte ens tänka tanken att gå ut utan flera lager på mig. Inte kul!

Jag vill verkligen ha vår nu. Jag hoppas på den där ryssvärmen som Aftonblaskan skriver om för det vore väldigt skönt med lite riktig vår så man kan börja ha picknick och sola och bara ha det allmänt mysigt. Kanske framförallt våga plocka bort vinterjacka och vinterskor för denna säsong!


Förra året vid den här tiden

lördag 21 april 2012

Kulturnatt

Idag är det Kulturnatt i Stockholm! Jag och Erik började med att träffa Martin, Kajsa och Marcus för middag på Vapiano, sedan fortsatte vi med en promenad till Historiska muséet där vi satt en halvtimme och pratade Instagram, mobiler, Harry Potter och annat medan vi väntade på att Christine och Frida skulle dyka upp. (och att Kulturnatt skulle börja...)

Vi började förra Kulturnatt med besök på Historiska också, och det var värt i år igen! När vi har varit där har det knappt varit något folk alls, och det var det inte nu heller förutom köer till diverse utställningar och biljetter till specialsaker och dyl. Vi chillade runt, kollade på utställningen och fyllde i ett forntidsquiz. (hade bara ett fel!).

Jag som dock är förkyld orkade inte med mer efter det dock, så jag lämnade kvar Erik med resten av gänget och de ska se lite fler museer medan jag tog bussen hem. Nu sitter jag med värkande öron, rinnande näsa och trött huvud i sängen och tittar på tv, men jag klagar inte för det! Har glass, godis och cola light vilket är lagom bra huskur en lördagskväll.


fredag 20 april 2012

Utmaning eller något!

Regler: "Each tagged person must answer the 11 questions given to them by their “tagger” and post it on their blog. Then, choose 11 new people to tag and link them in your post. Create 11 new questions for the people you tag to answer. Do not tag back to the person who has already tagged you."

Jag blev utmanad av Hanna.

Vilket land skulle du aldrig vilja besöka?

Hm det är ganska svårt men jag antar något land där det inte finns sådant jag skulle behöva för att må bra, typ ordentliga badrum och mat jag kan äta, för då skulle jag bara vara grinig. Haha. Så jag antar att jag är en sån där dryg ilandsperson som inte skulle klara av fattigare länder...
 

Vad är det sista du gör innan du somnar?



Kollar mobilen, pussar på Erik, gnäller om att jag inte kommer kunna somna och somnar först i alla fall.

Vad är det första du gör när du vaknar?


Kissar och kollar sen mobilen: facebook, mail, twitter osv. Hehe. Fast är det helg/vi är lediga så myser jag nog lite med Erik pga är så himla kramig när han sover.

Gå i högstadiet för alltid eller gå i gymnasiet för alltid - vad väljer du?

Måste nog säga högstadiet. Det var fint den tiden ändå. Mycket bättre än gymnasiet. Det var inte alltid glada stunder på högstadiet men jag har betydligt bättre minnen från högstadiet än gymnasiet.


Hur ser ditt drömboende ut? (visa gärna bild)

Lyxig villa med snygg uppfart, trädgård, vacker trappa och pool. Japp. Jag har Maria Montazami-drömmar ungefär. Bara jag fick inreda på annat sätt!


Vilken amerikansk talkshow skulle du helst vara gäst på?

Ellen Degeneres!!! Gärna när hon har andra coola gäster där jag kan träffa.

Vad är den paradrätt, den du lagar när du vill imponera på dina gäster?

Antingen någon kycklinggryta, eller spagetti och köttfärssås.


Tror du på någon högre makt, t ex gud eller "andligt medvetande"?

Nej!

Om du fick vara allsmäktig diktator i Sverige, vad är det första du skulle göra?

Högre löner till lärare och lågavlönade inom vården.

Har du någonsin blivit påkommen under sex?

Haha nej faktiskt inte, även om det kanske varit nära...


Vad är den bästa presenten du någonsin fått?

Vi fem-säsongen på dvd!!! Erik hade letat ihjäl sig efter den och tillslut hittat att man kunde få tag på den holländska utgåvan... Underbart, jag är Vi fem-nörd och saknade serien som sjutton och var ledsen över att jag inte hade den. Nu har jag den!

Jag i min tur vill utmana: ... jag känner ju typ inga som bloggar??? Caroline, Cykel, Emy, Anna, Snuddler, Ally de som vill!!!

Frågorna ni ska svara på:

Vilken dokusåpa skulle du helst vilja vara med i?
Har du några hemliga partytricks?
Vilket är ditt bästa sommarminne?
Hur spenderar du helst en ledig dag?
Vilket är ditt sämsta minne från skolan?
Vem tror du vinner ESC 2012?
Vad gör du när du tror att ingen ser dig?
Vilken är din bästa egenskap enligt dig själv?
Vad har du gjort genom tiderna som gett dig mest dåligt samvete?
Vad får dig att gråta utan anledning?
Kan du stå på händer?

Man ska inte slappna av

Jag har varit otroligt uppstressad och orolig den senaste tiden, känt att jag haft lite för mycket på min tallrik som jag inte klarar av, helt enkelt. Flytten, saker med skola, planeringar, jobb och mycket annat har gjort att min kropp gått i högvarv. Den här veckan har jag haft praktik och mycket har ordnat sig, så jag har börjat slappna av... Och då kommer såklart allt på en gång.

Mensen som hoppat över några månader dök plötsligt upp med värk och migrän, och i förrgår började min hals klia och igår: dunderförkylning + feber. Idag ligger jag hemma och kan knappt prata och lever på glass och att titta på Sabrina: Tonårshäxan.

När man slappnar av kommer allting tillbaka. Och speciellt sjukdomar. Man ska inte slappna av ibland, känns det som. Då blir jag alltid sjuk. Nu kan det i och för sig också ha att göra med att jag har haft praktik med mycket barnbaciller, men också att vädret varit verkligen april-väder så att man kanske möjligen haft för lite kläder på sig.

Oavsett vilket blev jag tvungen att stanna hemma idag och ställa in fredagsplaner, vilket känns så himla tråkigt. Bra tips på hur man ska pigga på sig som snabbast möjligt kan gärna få ramla in till mig!


lördag 14 april 2012

Snö???

Herregud vad snö det har kommit idag. Det är helt sjukt. Jag vaknade och såg i ögonvrån att det såg lite vitt ut, tänkte att det var ju drygt... Och så kollade jag ordentligt och herregud, det var ju riktigt ordentligt med snö. Jag kanske överdriver, men det kändes som typ 1 decimeter fallit under natten och det fortsatte bara att vräka ner snö. Det var bara att ta fram vinterskor och vinterjacka igen när vi skulle åka till Anna för att baka kakor, för det gick verkligen inte att gå ut i något annat.

Nu när vi kom hem har det mesta smält fast det är fortfarande en hel del snö kvar som nu dessutom blir isig på grund av att det är lite kyligare ute. Det här känns inte alls kul. Jag avskyr snö och att vintern alltid ska luras med en! Var är min vackra, varma vår som jag ser så många andra blogga om? Det är ju typiskt att man är tvungen att bo i just det området där det fallit mest snö idag!
Jobbig snö

Desto mumsigare kaka


fredag 13 april 2012

Djuret för mig

Igår tittade jag av en händelse på 1an och fick se detta underbara djur. En afrikansk pygméigelkott. Direkt blev jag kär, kanske för att jag älskar igelkottar och pygmépuffar och detta var som en kombo av dem bägge.

Nu kan jag inte riktigt tänka mig ett liv utan en sådan här igelkott. Hoppas att jag får en av Erik!!!


torsdag 12 april 2012

Flyttar i juni

Japp, jag har varit lite nere den senaste tiden för att jag och Erik under påsklovet fick reda på att vi måste flytta från vårt älskade Lidingö pga att SSSB inte får ha studentlägenheter här längre där vi bor. Det har väl egentligen varit lugnt, SSSB skulle hjälpa oss med nya bostad osv, men jag har ändå varit sjukt ledsen, arg, orolig, förtvivlad på grund av flera orsaker. Vill inte flytta igen. Vill inte vara osäker på var man hamnar. Vill inte lämna Lidingö!

Nu blir det ju dock så. Jag och Erik har nu fått en 1a i Kungshamra/Bergshamra. Det är väldigt, väldigt nära Universitetet och KTH och ska tydligen vara väldigt fräscht och fint. Mindre lägenhet än vi har nu, dock bättre planerad så det verkar som vi får med oss de flesta av möblerna.

Men ja, mycket är ändå fortfarande rätt jobbigt. Jag kan inte riktigt komma till freds med att jag från och med 2 juni inte längre kommer att bo på Lidingö. Det är helt sjukt. Har bott här i över 3 år och Lidingö är verkligen den bästa platsen jag någonsin bott på, typ. Det finns bara inget bättre. Folk kan säga vad de vill om Lidingö men I LOVE IT. Det är nära till naturen, hav, lugnt och tyst och ändå nära till City. Nu ska dock det område vi flyttar till också vara skognära och så, men i alla fall. Lidingö är Lidingö.

Tur att jag bara har en termin kvar på min lärarutbildning, så det inte var mycket kurser med långa praktikperioder kvar. Nu slipper jag ju antagligen åka speciellt mycket tvärs över stan för att komma till praktiken.

Älskade Lidingö. När jag blir rik (haha, som om) ska jag köpa en superfin villa på Lidingö och bo här tills jag dör.

tisdag 10 april 2012

Ginatricot vs H&M

Vet inte vad ni tycker, men jag känner spontant att det ganska lätt verkar bli 1-0 till H&M.

Bilden nedan är ginatricots provdockor till vänster, H&M till höger. Vilken vill ni helst se i en klädbutik?


fredag 6 april 2012

Klädbeställning

Jag tyckte att jag behövde lite sommarkläder, så gjorde en beställning på H&M igår.

Idag: snö.

??? Inte okej!

Här är i alla fall vad jag beställde:

Bilden är kanske lite liten men det är i alla fall tre part shorts och en bikini. Sommar, här kommer jag!

torsdag 5 april 2012

Förlåt min bloggtystnad

Just nu är bara livet lite rörigt, herregud säger jag bara. Det borde egentligen inte vara tillåtet för livet att få hålla på så här, det borde vara lugnare och skönare för en som redan fått stått ut med en massa röriga saker!

Det ska jag dock försöka att inte tänka på. Nu är det snart påsk, och idag kom jag och Erik hem från ett besök på stan till ett stooort paket på posten. I det paketet låg massa påskgodis, chokladharar och tröjor till oss, från min mamma. Underbart! Verkligen en trevlig överraskning. Vi ska fira påsk hos Eriks kusiner och eftersom det är ganska rörigt hemma hos min familj också pga mycket jobb och renoveringar hos mormor så bestämde vi att inte hälsa på hos min familj den här påskveckan, därav påskäggspaketet.

Jag har lämnat in min mobiltelefon på service eftersom den strular något fruktansvärt. Det var kul också att komma hem och upptäcka att lånetelefonen jag fått var låst med massa konstiga lösenord! Telia får tillbaka den, men det var tur att vi av en händelse nu har en extra smartphone hemma som Erik egentligen ska jobba med, som jag nu kan använda. Det är inte roligt att vara mobillös!

Annars har jag fått Photoshop och är nu beroende av att göra fina bilder och sakta men säkert lära mig att göra gifs. Ni kan ju kolla min tumblr där jag lägger upp det mesta!

Nu ska jag fixa det mesta av tvätten så den blir färdig och sedan börjar det bli dags att bara slappna av framför tvn tror jag!