torsdag 31 maj 2012

Reklam för Pride i tunnelbanan?

Bara jag som sett den och som stör mig på den? Det här om att man "ska bli bög för att besöket på herrtoan blir roligare" och "lesbisk för fler läppar att kyssa" och "trans för man får välja namn själv".

Jag trodde det vi jobbar för att få bort i samhället är att sexualitet är något man väljer? Det här att man inte är bög bara för att det är en fas eller något man gör för att det är spännande just då eller för att Satan har besatt en, utan för att vi är som vi är som människor, vi är alla lika värda, och ingen ska behöva ändra på sig för något som vi föds till?

Har jag fel? Missuppfattar jag något med hela den här grejen? För någon får i så fall väldigt gärna förklara för mig hur någon som är homofob och tror att man typ kan slå bögheten ur folk ska övertygas av denna reklamkampanj att alla människor är människor och att det inte handlar om val, utan vad vi är. "Något man inte kan rå för" (även om jag inte gillar det uttrycket).

tisdag 29 maj 2012

För 5 år sedan...

Det är (snart=) 5 år sedan jag tog studenten! Helt sjukt, jag kan verkligen inte fatta att det redan har gått så lång tid. Så gammal är jag väl inte? Eller? Är jag det?

Minns studenttiderna som om det vore igår. Mitt bästa minne är nog att efter ett tredje gymnasieår som var stressigare än stressigast pga att min klass hade extremt otur med schemaläggningen, så kom den där dagen då sista uppgiften var avklarad och inlämnad. Inga omprov, inga kompletteringar, inga extrauppgifter, ingenting kvar! Kommer ihåg att många av oss knappt kunde fatta att det var sant och hade svårt att koppla av, som om det faktiskt var omöjligt att ha ett liv där man inte var helt sönderstressad kring diverse skoluppgifter.

Dagen innan studenten minns jag också. Hade ett sådant totalt breakdown. Bölade som en besatt i typ en timme över...ja, jag vet inte riktigt varför egentligen. Rädsla över framtiden? Glädje över att gymnasiet var slut? Panik? Nervositet?

Och så dagen. Champagnefrukost, fina kläder, fina träffar med lärare och klass, utspringet, promenaden till torget, den ofantligt extrema värmen som fick oss att nästan svimma, åka flak i stan och sedan åka hem till en sval trädgård där jag hade familj, släkt och fina vänner (Ell och Christine!) på besök. Åh det var så himla fint. Så enkelt firande och säkert så mycket mindre än många andras, men jag kan inte ha haft en mer perfekt student.

Nu sitter jag här och är snart färdigutbildad, bara en termin kvar. Oj oj vad åren går. Nej, jag frågar igen, ÄR jag verkligen såhär gammal?

söndag 27 maj 2012

Loreen vann!!!

Jag vill säga att jag inte bryr mig om ESC men åh, visst gör jag det ändå! Jag har trott att Loreen kanske skulle kunna ta hem det här, men blev lite osäker när jag såg henne i semifinalen - gillade låten men tyckte att hon kändes osäker och numret likaså, lite tafatt liksom. Nu i finalen dock! Herrrrrrrregud som Ranelid skulle sagt, vad fint det var!

Och såklart blev man sittande där genom alla poängutdelningar och såg hur det bara blev bättre och bättre och när det tillslut stod klart, SVERIGE HAR VUNNIT! ESC till Sverige nästa år, helt fantastiskt. Och så mycket poäng, poäng från ALLA LÄNDER (för let's face it, vi tänker inte prata om Italien mer...) Det var så himla fint!

Det finaste tycker jag var Christer Björkman vars glädje bara lyste igenom allt och som gjorde att jag blev (ännu mer) tårögd här hemma framför TVn.

Åh vilken tur att jag fick sovmorgon idag. Egentligen skulle jag börja 9.45 (alltså nu) men pga inställt event fick vi börja 11.45 istället. Jag kunde se hela ESC utan ångest och sova efteråt och nu kan jag pigg och glad studsa i väg till jobbet!

Jag och Erik undrar när biljetterna släpps till ESC nästa år... Kosta vad det kosta vill, jag VILL dit!

EUPHOOOOOOOOOOORIA!



tisdag 22 maj 2012

All tips mot mensvärk mottages tacksamt

Jag har så himla jobbigt med mensvärk nuförtiden. Har alltid haft det jobbigt med smärta och blödningar, men nu har jag det senaste året också börjat få migrän när jag har mens. Jättejobbigt! Som om det inte var nog med allt annat så ska jag dessutom behöva lida av migrän.

Nu är jag inne på tredje dagen extrem smärta, även om det börjar släppa nu. Var tvungen att sjukanmäla mig vilket verkligen inte känns kul, men å andra sidan kan jag verkligen inte jobba när jag mår såhär heller. Jag vet inte vad jag ska göra!

Jag tror nästan jag måste gå till läkare och be om starkare värktabletter igen mot det här. Har provat så mycket. Har ju dock slutat med p-piller nu vilket höll nere det förut, men vill inte äta det mer. Har också haft massa olika piller genom tiderna som ska hjälpa mot olika saker men aldrig varit riktig nöjd... Naproxen hade jag, men jag blir fruktansvärt trött av dem, dessutom fungerar de bara om jag tar dem precis innan jag känner av att smärtan kommer, vilket man ibland inte hinner.

Någon som har tips och råd åt en desperat tjej som gärna vill leva ett normalt liv utan att behöva ställa in livet några dagar varje månad?

fredag 18 maj 2012

Veckoslut på bästa sätt!

Krävande vecka för mig, det här. Har jobbat nu onsdag, torsdag och ska även jobba idag. Har över detta en hemtenta att skriva klart! Dock fick jag gå hem tidigare från jobbet igår så då hann jag faktiskt skriva klart tentan! Kanske inte det bästa verk världen skådat, men den är klar i alla fall, och förhoppningsvis har jag inte missuppfattat hela uppgiften så den är godkänd också. Nu idag blir det dock lugnt på jobbet, ett 5-timmarspass vilket knappt inte är något! Skulle tro att ni hittar mig på Tekopparna eller på Lyktan, så har ni vägarna förbi Gröna Lund, kom in och åk karusell med mig!

Ikväll får jag även finbesök! Mina fina vänner Snuddler och Greger kommer hit och bor över helgen, för imorgon ska vi ha en fantastisk dag på Gröna Lund med ett fantastiskt gäng! Man skulle kunna tro att jag vill hålla mig från jobbet när jag jobbat halva veckan men nä, trodde ni verkligen det? Älskar Gröna Lund!

Även Erik jobbar första dagen på sitt nya jobb nu idag. Han smsade just och sa att de inte glömt bort honom, vilket jag antar betyder att det går fint för honom! Han har fått sommarjobb som javautvecklare (tror jag det var???) så det verkar passa honom perfekt!

Om jag ska hinna till jobbet får jag nog dock sluta blogga nu och börja borsta tänderna, men här är en liten uppdatering i alla fall så ni inte tror att jag och bloggen är död!

måndag 14 maj 2012

Familjebesök

Jag hälsar på min familj i några dagar. Det är väldigt mysigt! Äter god mat, kopplar av hälsar på mormor, osv. Min familj är hysterisk och rolig och det tog ungefär tre sekunder innan vi skrattade hysteriskt åt något i bilen när de hämtade mig. Att mamma dessutom idag råkar säga i telefonen att hantverkaren hos mormor "sitter och krökar" när hon skulle säga att han krokar i rören var ett nytt skrattanfall. Min familj är ganska galen!

Imorgon ska vi åka till Linköping innan jag åker hem. Det ska köpas nya saker till badrum och kök hos mormor på IKEA. Lite jobbigt att vi måste till Linköping, hade ju varit lättare med Kungens kurva så hade jag kunnat åka hem direkt därifrån... Men man kan väl inte få allt!

Freja tar en ny tupplur efter sin tredje omgång mat...

fredag 11 maj 2012

Enkel, god, fredagsmiddag!

Är väldigt sugen nu för tiden på att prova nya recept. Häromdagen hittade jag ett recept på Vardagsmaten på pastagratäng och jag var bara tvungen att prova! Receptet kändes som enklare lasagne och det är, enligt mig, svårt att misslyckas med köttfärs.

Middagen blev jättegod! Det smakade verkligen gott och det var roligt med något annat mot vad vi brukar äta, även om det är väldigt likt köttfärssås/lasagne. Vi serverade med god sallad och drack citronvatten till. Jag använde receptet för 4 portioner, för att kunna göra matlådor. Det blev dock HUR mycket mat som helst. Jag tror vi åt tills vi sprack och nu har jag ändå gjort tre, stora, matlådor... Så enligt mig kanske man inte ska göra mer än halva receptet om man bara vill ha tre, fyra portioner. Jag tycker i alla fall att det hade räckt till säkert 7-8 personer. Här är receptet om ni vill prova:
  • 400 g nötfärs
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta (jag hade 2 stycken för vi ääälskar vitlök)
  • 2 msk tomatpuré (hade mer tomatpuré också för att få mer tomatig smak)
  • 1 dl vatten
  • 1 msk basilika
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar (nymald)
  • 3 msk smör
  • 3,25 msk vetemjöl
  • 2 dl grädde (valfri fetthalt)
  • 3 dl mjölk
  • 100 g lagrad smakrik ost
  • 500 g fusilli
1. Sätt ugnen på 225°C. Koka pastan i lättsaltat vatten enligt instruktionerna på paketet.
2. Smält smör i en stekpanna och fräs köttfärsen tills den är genomstekt. Hacka löken och blanda ner med färsen, stek ytterligare någon minut. Blanda ner pressad vitlök, tomatpuré, vatten, basilika, salt och svartpeppar. Låt puttra 5 minuter.
3. Smält smöret till såsen i en kastrull och tillsätt sedan vetemjölet. Fräs en stund och tillsätt grädde och mjölk. Koka såsen några minuter men se till att vispa under tiden. Riv osten och blanda ner, men spara lite att strö över. Smaka av med salt och peppar.
5. Lägg pastan i en ugnsfast form. Häll köttfärssåsen över. Ringla sist såsen över alltihop och avsluta med att strö ost över. Ställ in i ugnen ca 10-15 minuter.

Good mat!



torsdag 10 maj 2012

Svar på frågor del 2!

Besvarar resten av frågorna nu! Tack till Jennifer, Avifors, Pixie, Ärret, Louise, Linnea, Linnea, Hanna, Johanna och Gaymasen för frågorna!

Varför flyttade du ihop med Erik?
 Dels kändes det så väldigt rätt att ta förhållandet till det steget, men det var också bra rent praktiskt. Vi levde nästan ändå hos varandra men under förhållanden där vi nästan aldrig fick ensamtid. Dessutom hade vi ju då varsin hyra, räkningar och vi köpte ofta dubbel uppsättning av all mat (för vi var tvungen att ha både hos honom och hos mig). Så nu bor vi ihop, har det underbart och njuter av livet!

Vilken ship/pairing är din favorit EVER?
Måste säga Percy Jackson/Nico di Angelo. Jag ÄLSKAR tanken på den pairingen. När jag läser om dem blir jag helt glad och lycklig inombords och jag kan konsumera så oerhört stora mängder fanfiction om dem och skriver så oerhört mycket själv också...

Hur viktigt är sex i ett förhållande?
Jag tycker att det viktigaste i ett förhållande är att man båda är överens om vad som är viktigt, och öppna med det. Jag tror någon form av närhet är viktigt, men jag känner inte att jag vill lägga mig i vad andra par gör/inte gör i sovrummet. Jag tror liksom inte per definition att ett förhållande är bättre eller sämre beroende på hur ofta man ligger med varandra.

Hur lång är du?
Jag är 162,5 cm lång! Exakt lika lång som min pojkväns mamma, det är väldigt lustigt faktiskt.

Om du fick skriva en bok som skulle förklara hur du levt ditt liv hittills - vad skulle den boken få för titel? Vilken författare vill du skriva en bok med?
Någonting om nördar skulle titeln nog bli... Kanske "På nördfronten alltid något nytt!" eller något liknande fyndigt. (fyndigt???). Jag skulle gärna vilja skriva en bok med Rick Riordan då jag tror jag skulle komma bra överens med honom.

Och några korta frågor!
Beskriv dig med ett ord: Prinsessa
Favoritmat? Kyckling
Saft VS. Läsk : Oftast läsk, men saft om det är mormors rabarbersaft!
Vilken glass rekommenderar du en väldigt varm dag? Calippo
Vad skulle din patronus vara? En katt
Varför är du awesome? Dudes och dudettes, because I'm ME!

2 år

Idag har jag och Erik varit tillsammans i 2 år. Det är verkligen helt sjukt så fort tiden går! Det känns som det var igår vi hade vår stormiga vecka som slutade på ett café där vi bestämde oss för att vi ville vara tillsammans... Nu är vi här och det känns verkligen så rätt att det är vi! Samtidigt som tiden bara flugit iväg känns det som vi alltid varit tillsammans. Det är fint!

Vi hade tänkt fira dagen med Gröna Lund och middag ute, men sedan så bestämde vi oss för att det nog blir betydligt mysigare att bara vara hemma, laga god mat och titta på våra favoritserier. Det känns som ett bra val!

Kärlek!

onsdag 9 maj 2012

Svar på frågor! Del 1.

Tack alla som ställde massa frågor! Nu ska jag svara på dem, kanske sållat bort en del som var lite varken eller, de kommer kanske i ett annat inlägg. Nu ska vi se här i alla fall... Har merge-at en del frågor också som var lite lika! Jag tar detta i två delar då jag fick så många frågor! (helt chockad här...) Vill inte tråka ut alla med ett jättelångt inlägg...

Har du några syskon, isåfall vad heter dom och hur gamla är dom?
 Jag har en lillasyster som heter Hanna! Hon är 3 år yngre än jag, alltså fyller hon 21 i år. Hon är en dag äldre än min pojkväns lillasyster, vilket är lite roligt!

Hur lärde du känna din karl?
 Jag visste att han fanns ganska länge och tyckte att han var snygg, men orkade inte riktigt söka kontakt förrän en vinterdag när vi addade varandra på facebook... Efter att vi börjat ett pokekrig började vi prata smått med varandra och snart träffades vi också och på den vägen är det. Vi hängde ju i samma kretsar så det var ganska naturligt att söka kontakt, vilket var ganska skönt!

Vilken är den pinsammaste hemsidan du har varit medlem på?
Haha OJ det vet jag verkligen inte egentligen. Har varit medlem på väldigt många. Skulle dock tro att det blir en gammal hemsida som hette smurfa.nu eller kanske playahead...

Vad är det bästa med att vara lärare och vad är du mest nervös/rädd inför?
Jag tycker att det bästa är att jag verkligen får vara en del av mina elevers liv och formandet av dem som individer. Mycket händer i skolan och jag älskar tanken på att kunna lära mina elever allt mellan himmel och jord, göra skillnad för dem och förhoppningsvis vara en förebild för dem. Jag är mest nervös och rädd inför att jag ska fastna i dåliga spår som lärare, bli tråkig och inte engagerande, och utan att märka det kanske favorisera. Rädd också att jag, trots att genus ligger mig varmt om hjärtat och jag pratar mycket om hur jag vill behandla mina elever, i slutändan inte kommer göra så som jag tänkt.

Du är en superhjälte *wohoo!* Vad skulle din kraft vara, hur skulle din dräkt se ut, vad skulle ditt namn vara och vad skulle din kryptonit vara?!
 Jag skulle nog ha en glitterkraft, där jag kan skjuta glitter (gärna rosa) på mina fiender som helt förvirrar dem och sedan kan jag rädda världen. Jag skulle heta PrincessPink och självklart ha en rosa, gullig, klänningsliknande dräkt med tillhörande tiara. Min kryptonit skulle nog vara ickegulliga saker... hehe.

Om du blev härskare över Svea Rike, vad skulle vara det första du ändrade på?
Löner efter arbetsbörda och utbildningstid skulle jag gissa på! Skulle kunna skriva långt om hur jag tänker där, men tror jag lämnar det så.

Vilka skor är bekvämast?
Jag älskar Converse och "fejkconverse" så jag skriver det. Även om jag vet att de totalt missformat mina fötter så tycker jag verkligen att de är grymt, grymt sköna. Äger 4 par "riktiga" converse och fler andra än jag kan räkna. Jag ÄLSKAR skor.

När började du läsa Percy Jackson?
Jag missade en buss hem en gång när jag gick 3an på gymnasiet. Då jag bor ute i ingenstans skulle nästa buss hem inte komma förrän om några timmar. Det var alla hjärtans dag och jag var på allmänt uruselt humör redan, så jag bestämde mig för att jag likagärna kunde gå till biblioteket och göra lite research. Jag var nämligen mitt uppe i projektarbete då, och det handlade om grekiska gudar och myter man fortfarande kan se i modern litteratur och film. Jag frågade en bibliotekarie om de hade några tips, och blev tipsad om den nya serien Percy Jackson. Jag hade egentligen inte tänkt läsa boken, bara bläddra igenom den, men läste en sida och var sedan fast. Läste hela kvällen och började längta efter nästa bok. Fick mina kompisar att börja läsa serien också. Skrev faktiskt också ett beundrarbrev till Rick Riordan och fick svar!!!

Vad är din bästa och sämsta egenskap?
Min bästa egenskap är att jag är väldigt bra på att se saker i många olika perspektiv. Jag har därför väldigt mycket respekt för människor och  försöker ofta se till att alla ska bli så nöjda som möjligt. Jag bryr mig om det.
Min sämsta egenskap är nog dock att jag är väldigt manipulativ i många situationer och politikeraktig. Väldigt bra på att vända saker till min egen fördel och få folk att göra som jag vill. Snurra lite på sanningen och övertala folk. Många lärare till mig har sagt att jag skulle bli den ultimata politikern. Jag tror dock inte det blir någon sådan karriär...

Vilken är din favoritplats i hela världen?
Mycket svårt faktiskt! Jag älskar väldigt många platser i Sverige (Dalarna!) och många skulle nog säga att min favoritplats även måste vara Gröna Lund. Jag tycker också väldigt mycket om Universal-parkerna i Orlando, Florida... Nöjesparker är min favoritplats kanske???


Kan du säga 3 saker du älskar och 3 du hatar?
Jag älskar rosa, glitter och pojkband. Jag hatar fiskgryta, förnedrande skämt och ideal.

Hur är det att vara nära vän med sin pojkväns syster?
Det är väldigt fint! Jag tror att det funkar bra av att syskonen redan är så nära, och att vi alla tre är lite störda. Någon kallade oss för "de tre musketörerna" och jag tycker att det är så roligt! Vi har en bra relation pga att vi nog har en så öppen relation. Vi kan skratta, bråka, ha roligt, ha tråkigt, göra ingenting, göra allt på en gång och göra störda saker. Det är så fint och det var väldigt skönt när jag skulle träffa min pojkväns familj första gången och jag visste att det fanns någon i familjen jag redan kände och som jag visste tyckte om mig, då var jag inte lika nervös!


Sååå mer frågor nästa gång! Stay tuned.

tisdag 8 maj 2012

FRÅGESTUND

Okej jag är jättelam men jag har faktiskt aldrig haft någon frågestund någonsin på en blogg förut så nu vill jag ha en! Förhoppningsvis får jag mer än en fråga.

Ställ frågor till mig så svarar jag på allt mellan himmel och jord, typ! Kan svara på frågor så som meningen med livet osv, kan allt. Bara så ni vet.

LET'S GO

Jag älskar att vara lärare!

Jag har verkligen valt rätt yrke, det är en sak som är säkert. Idag hade jag ännu en praktikdag och det bjöd på så mycket roligt, bland annat ett besök på Historiska muséet! Jag som var på Historiska på Kulturnatt i flera timmar kan muséet typ utantill och in, men det är alltid extra spännande att gå med en guide som berättar och få höra barnens alla insiktsfulla och bra frågor.

Spontant fick jag också vara med sista lektionen och ha mattelektion med en av klasserna där vi tränade uppställningar och hur man räknar ut ex. 406-278 (där man inte kan växla tiotal direkt till ental eftersom det inte finns några, utan måste gå via hundratalen) vilket många barn hade svårt för. Jag skulle därför vara lite pedagogisk och gå igenom några liknande uppgifter på tavlan innan lektionen var slut. Jag gav mig in i en historia om att jag gav en annan ur personalen massa äpplen och att han skulle ge vidare till en elev i klassen och sedan ville räkna ut hur många äpplen han själv får kvar... Och eleven räcker då upp handen och säger med ynklig stämma:
"Men Li, jag orkar verkligen inte äta 278 äpplen. Jag gör inte det!"
Och nja, man kan ju inte riktigt kräva det... Så underbar reaktion. Vi övergick till gosedjur sedan men även det blev problematiskt, vem får plats med så många gosedjur hemma? Måste nog öva på att komma på bra exempel tror jag... Riskorn?

Kanske räkna vitsippor?

fredag 4 maj 2012

I'm sexy and I know it!

Idag ska jag på Gröna Lund och se LMFAO. Oerhört taggad! Jag har visserligen bara hört två låtar av dem, men de två låtarna är så glada och peppande att det kan räcka för alltid! Jag hoppas på mycket folk och en fantastisk konsert.

Jag var dock inte så taggad i morse när jag vaknade runt 5 och hade en sprängande huvudvärk. Jag somnade med lite huvudvärk men vaknade alltså av ett monster till huvudvärk. Tycker att det är jätteobehagligt när man får så där väldigt ont i huvudet. En ipren fick slinka ner i alla fall och nu vaknade jag och mår mycket bättre.

Innan jag får gå på konsert och shuffla måste jag dock gå på lektion 13-15. Men det klarar jag av.

PARTY ROCK IS IN THE HOUSE TONIGHT!


tisdag 1 maj 2012

Världens bästa Valborg

Vi valde en grillplats, kom dit med god mat, grillade, spelade kubb, åt tårta jag och Erik gjort och bara hade det underbart! När vi avslutade kvällen gick vi förbi en majbrasa och sedan gick vi hela vägen hem. Det är vad jag kallar långpromenad, blev nog en halv mil eller något sådant. Underbart!

Vädret har varit fantastiskt de senaste dagarna. Synd dock att smhi säger att det ska bli snö om några dagar??? Nä tack, det slipper vi gärna!