fredag 14 september 2012

Jag får inte köpa kläder på H&M i Nyköping

Jag har varit hemma några dagar hos min familj, där jag blivit ompysslad och bortskämd på det där sättet man bara blir när man är hemma några dagar hos mamma och pappa som saknat en. Lite, i alla fall.

En dag gick vi på stan, och då tänkte vi att vi skulle gå till H&M och köpa jeans eftersom de jeans jag köpte sist på H&M var så fina och jag behöver fler då mina tyvärr gått sönder. Jag och mamma vandrar in på H&M. Jag vill ha deras plus size-collection, för jag kommer knappt i övriga jeans och behöver en större storlek.

Problemet är bara att H&M i Nyköping har byggt om hela sin butik, och då har de tagit bort plus size-delen, samt även sportavdelningen. Nu finns det bara kvar andra utbudet.

Jag tycker om H&M och deras kläder, men jag kommer inte i kläder från den vanliga avdelningen (inte byxor i alla fall, oftast inte) eftersom jag vill ha storlek 44-46. Jag tycker att det kändes hemskt att kläder som jag gillar, och vill ha, är bortplockade. Det är säkert överdrivet och dumt, men det känns så hemskt att jag inte blir "välkommen" min i butiken längre. Min kropp duger inte, passar inte och det känns direkt som jag är tjockare och fulare än någonsin som inte ska få handla kläder i en "riktig" butik - som om jag är dömd att handla online.

Personalen verkade inte heller glada över detta, och det kändes ju lite bra. Men i alla fall. Jag har precis typ kunnat acceptera att lättast för mig är att handla kläder på plus size-avdelningen då jag inte kommer i övriga byxor, men då kommer det här och det känns bara som ett slag i ansiktet som skriker att min kropp inte duger, min kropp är fel och jag borde ändra hela mig så jag kan handla kläder som vanligt folk.

Det känns tråkigt.

3 kommentarer:

  1. ÅH de har tagit bort H&M+ på massa ställen och ersätt med jävla Divided som går upp till 42!! VAR ÄR LOGIKEN? Jag förstår att du blev arg, särskilt eftersom de faktiskt har himla mycket fint i sin pluskollektion i höst. Vi har H&M+ här i Blge men de tar inte in allt, typ en 10% av vad som finns på hemsidan, och det känns också för himla TRIST helt ärligt.

    Det är INTE din kropp det är fel på ,det är den idioten som tog beslutet att ta bort plusavdelningen. VILL de inte tjäna pengar eller? Idioter.

    Kram kram hugs hugs till dig!

    SvaraRadera
  2. Fan vad trist att det ska behöva vara så. Tycker precis som du att affärerna måste skärpa sig så att man kan handla i butik oavsett storlek. Kan dock tipsa om asos curve som jag hört mycket gott om.

    Och vi är vänner på fb, ifall du undrar vad jag är för en som stalkar din blogg ;)

    /
    Anna Remmets

    SvaraRadera
  3. Det är inte första gången det här händer och förra gången har jag för mig att H&M hamnade i blåsväder för det. Sjukt trist hur de ser på kropps ideal att alla ska vara smala som stickor.

    SvaraRadera

TACK för att du läser min blogg! Lämna gärna kommentarer för då blir jag jätteglad! Blir dock inte glad om du skriver hatiska och främlingsfientliga åsikter. Så försök undvika det, tack!